Stel, je bent opticien en je mist iets in je collectie. En waar je ook kijkt, dat wat je wilt is er niet. Zoiets bestaat blijkbaar (nog) niet. Wat doe je dan?

Zelf maken? Het valt te proberen. Maar een bril die overal bij staat, dat klinkt als een uitdaging. En een bril die niet knelt en nooit afzakt. Tja, als we toch iets gaan ontwerpen, doe dan vooral dat laatste erbij. 

Dat is waar ik stond een paar jaar geleden, wat gebeurde er?


Er werd een plaat metaal besteld. En uitsnijden gebeurde met een boor uit een bak van de Lidl. En die eerste bril is zonder twijfel de lelijkste die je ooit hebt gezien, maar het principe ervan werkte. Er kwam een tweede bril, en een derde. Familie en vrienden testten de brillen en uiteindelijk klanten. Er kwam een website waarbij direct aan de klant werd verkocht. Er volgden herhalingsaankopen. Ik had blijkbaar iets goeds gevonden. 

De ontwikkeling van de bril begon met een idee en simpel gereedschap. Later volgde ontwikkelen met ingenieurs van verschillende disciplines. Ik ben in het bijzonder mijn eerste klanten buitengewoon dankbaar voor het vertrouwen en de input. Deze is van onschatbare waarde geweest. 

KLESSIK is gemaakt door opticiens voor opticiens.