Opticiens & oogmeting

Online oogmeting

Om een bril te maken hebben wij natuurlijk je oogsterkte nodig.

Deze kun je eenvoudig doorgeven via de mail die je krijgt na het plaatsen van je bestelling.

 

Je kunt een bestaand brilvoorschrift doorgeven mét de PD óf je ogen laten opmeten bij een opticien. 

 

In de regel vraagt de opticien een vergoeding hiervoor, en dat is ook wel zo fair natuurlijk. Het is tenslotte eerlijke dienstverlening. De tarieven voor een oogmeting bij een opticien varieren van zo’n €10,- tot €30,-. Een optometrist is gespecialiseerd in de gezondheid van de ogen en vraagt meestal meer: zo’n €30,- tot €45,-.

 

Het is tegenwoordig heel normaal om je ogen te laten meten tegen vergoeding en online een bril te kopen. Wanneer je dit vooraf bij de opticien kenbaar maakt is het geen enkel probleem.

 

Vraag de opticien meteen om de PD op te meten; dit is de afstand tussen de ogen. Dit hebben we nodig om een bril te maken.

 

Glazen van de eigen opticien

Misschien heb je een opticien waar je al heel lang komt, die alles van jou en je ogen weet, of heel speciale glazen aanmeet en heb je liever die specifieke glazen. Daar hebben we alle begrip voor. En dat kan! Je kunt je KLESSIK bril laten voorzien van de glazen van jouw eigen opticien. In de KLESSIK-store vind je de optie 'glazen eigen opticien'. Wanneer je deze optie kiest krijg je de KLESSIK bril van jouw keuze en de glazen van jouw opticien slijpen wij later gratis in. Maar wacht even met bestellen van de glazen bij jouw opticien tot je het KLESSIK montuur hebt binnengekregen: je opticien moet rekening houden met wat dingen bij het bestellen want niet ieder brillenglas is geschikt voor een KLESSIK montuur. In het pakket vind je alle instructies voor de opticien.