KLESSIK is een bril die vooral makkelijk is. Hij staat veel mensen en is heel makkelijk te combineren qua kleding.

Daarom zijn er geen honderd modellen in tachtig kleuren.
Het is niet nodig en gaat voorbij aan de gedachte achter KLESSIK: eenvoud. 

KLESSIK laat zich breed inzetten, van gescheurde jeans tot een bruiloft en doet ingetogen zijn werk. 

 

De beste kleur die we konden vinden was van het rvs zelf. Het geborstelde rvs is zeer gestroomlijnd en tegelijk duurzaam. 

Misschien ben je een beetje zoals wij. Met meerdere soorten schoenen, een aantal horloges. Mooie stukken in je kledingkast. En wil je het allemaal goed kunnen dragen en combineren.

 

KLESSIK komt helemaal uit Nederland.
En daar zijn we best een beetje trots op.

Het flexibele RVS wordt speciaal voor KLESSIK gemaakt in Rotterdam en daar met een laser exact op maat gesneden. De legering is uiterst sterk, duurzaam en ongevoelig voor krassen. 

De neuspads komen uit Lelystad. Ze zijn voor iedere opticien gewoon verkrijgbaar als Ofar A110. Deze neuspads zijn uitgebreid getest op duurzaamheid, verkleuring en comfort. Omdat de neuspads zo goed verkrijgbaar zijn en perfect voldoen hoefden we niet apart te ontwikkelen en dat scheelt kosten en milieu: goed is tenslotte goed. 

De oortips komen van een bedrijf in Zeewolde dat maar één ding doet: rubber en siliconen op maat vervaardigen. Na vele testen met hun ingenieur zijn we uitgekomen op een siliconen dat gewoon werkt. Geen verkleuring, geen uitdroging, geen gedoe. En comfort te over. 

De lijm is ontwikkeld in een laboratorium dat zich specialiseert in hoogwaardige verbindingen. Met het milieu in gedachte is een index-composietlijm ontwikkeld. Afhankelijk van het gebruikte brillenglas wordt een lijm gebruikt met dezelfde brekingsindex voor een sterke verbinding vrij van lichtbreking.